Незвичайні світові традиції (Частина 1)

Кожна релігія та культура мають свої традиції та обряди. Багато з яких для більшості населення здаються дивними. Розглянемо деякі з них:

1. Фестиваль пірсингу "Індуїстський Тайпусам"

Під час святкування релігійного св'ята Тейпусама, індуси проколюють різні частини своїх тіл. В основному це спостерігається в таких країнах як Індія, Шрі-Ланка, Малайзія, Маврикій, Сінгапур, Таїланд та М'янма.









2. Св'ято помідорів

Щорічний фестиваль кидання помідорами, який проходить в місті Валенсія, Іспанія. Шоу проводиться в останню середу серпня. Учасники кидаються помідорами для задоволення.









3. Небезпечна рукавичка

Це найбільш болісний ритуал - для племені Атманетки Сатер-Маве. Хлопчик не зможе стати чоловіком, якщо не пройде цей обряд. Коли підліток стає сексуально зрілим, він виходить у джунглі разом з медиком та іншими хлопцями такого ж віку, щоб знайти та зібрати мурах. Це комаха з найбільш болючим жалом в світі. Хлопці збирають мурашок. Потім, поки мурахи сплять, їх поміщують у сплетену мережеву рукавичку. Коли комахи прокидаються, вони опиняються в пастці і стають дуже злими та агресивними. Хлопчики повинні надягати рукавички і тримати їх одягнутими приблизно десять хвилин, поки парубки роблять танець, щоб пом'якшити біль. Цікаво, що молоді люди племені Сатре-Маве повинні терпіти цей біль 20 разів, перш ніж вони зможуть довести, що вони чоловіки.










4. Похоронний ритуал племені Яномі

Похоронні обряди для загиблих родичів дуже важливі в данному племені (Венесуела та Бразилія), люди цього об'єднання хочуть забезпечити мир душам. Коли Яномім вмирає, його тіло спалюється. Попіл із золи та кісток поєднується з плантаційним супом. Люди, які присутні на ритуалі, потім п'ють суп, що складається з попелу мертвої людини. Вони вважають, що, споживаючи залишки людини, її дух буде жити всередині них завжди.











5. Згладження зуба

Це одна з найбільших індуїстських релігійних церемоній. Цей обряд для чоловіків і жінок, і він повинен бути виконаний до шлюбу. Дійство відбувається шляхом згладжування зуба. Індуси вважають, що зуби є символом пожадливості, жадібності, гніву, плутанини та ревнощів. Ця церемонія також є символом, що людина, як правило, жінка перейшла від підлітка до дорослого віку.









Далі буде...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як ніжинська влада знищує тих, хто думає інакше?

Ніжинське ТОВ маючи значні борги і справу про банкрутство купляє Apple iPone 13

Хто не відповідає займаній посаді? Питання життя та смерті